VAZİFE MALULİYETİ İSTİSNASIZ UYGULANACAK
10 Temmuz 2020, Cuma

Görevi nedeniyle vefat eden tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yakınları vazife malullüğü haklarından istisnasız ve bürokratik engellere takılmadan yararlanabilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz’la sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının vazife maluliyeti hakkında görüştü. Görüşmede 5510 sayılı Kanunun 47. Maddesinde çerçevesi belirlenen vazife malullüğü tanımı kapsamında görevi başında Covid-19’a yakalanarak vefat eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının vazife malullüğü haklarından istisnasız ve bürokratik engellere takılmadan yararlanabileceği belirtildi.

Görüşmede geçmiş yıllarda görevi başında kaza geçirdiği halde sağlık ve sosyal hizmet çalışanı yakınlarının vazife malullüğü kapsamında değerlendirilmesinin çeşitli bürokratik prosedürlere takıldığını belirten Semih Durmuş, Covid-19 sürecinde bu hakların hassasiyetle uygulanması gerektiğini ifade etti. “Gerekli hassasiyet gösterileceğine inanıyor ve İsmail Yılmaz nezdinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na teşekkür ediyorum” diyen Durmuş, vazife maluliyeti haklarının başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için koronavirüs sürecinden sonra da aynı hassasiyetle uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz: Pandemi Sürecine Hassasiyetle Yaklaştık

Koronavirüsle mücadelede tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük bir kahramanlık gösterdiğini söyleyen SGK Başkanı İsmail Yılmaz ise görevi başında Covid-19’a yakalanarak vefat eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanı yakınlarının vazife malullüğü haklarından yararlanması için kurum olarak büyük bir hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

Vazife Malullüğünde Sağlanan Haklar:

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları dâhil olmak üzere tüm kamu çalışanları görevleri başında vefat etmeleri durumunda yakınları vazife malullüğü haklarından faydalanarak vazife malulü aylığı ve emekli ikramiyesi, çocukları için ek ödeme ve eğitim ödeneği, ücretsiz seyahat hakkı, kamuda istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi ve anne, babaya aylık gibi haklardan istifade edebilecek.

PAYLAŞ :