KONYA ŞUBESİ’NİN 6. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
22 Haziran 2020, Pazartesi

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Dr. Ahmet Uzunay şube başkanı seçildi. Genel Kurula, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili Leyla Şahin Usta katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının en büyük sorununun döner sermaye dağılımında yaşanan adaletsizlik olduğuna vurgu yaptı. Sağlık-Sen olarak döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğin üstüne gittiklerini ifade eden Durmuş, “Gecemizi gündüzümüze katarak bu sorunun çözümü için mücadele ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığıyla çalışmalarımız sürüyor” dedi. 

Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını hak ettiği ölçüde, adil, adaletli bir şekilde alması için uğraştıklarını dile getiren Durmuş, hekimlerle hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye ücreti havuzunun ayrılması gerektiğine vurgu yaptı. Bugün tüm sağlık çalışanlarının şikayetçi olduğu döner sermaye yönetmeliğinin değişmesi gerektiğini belirten Durmuş,  “Buna yönelik yapmış olduğumuz çalışmaları, modelimizi bakanlığımıza sunduk ve takibini de yapıyoruz. Nasıl ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nda iki öğretmen arkadaşımız birbirinden farklı ücret almıyorsa, emniyet teşkilatındaki iki polis arkadaşımız birbirinden farklı ücret almıyorsa, sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık çalışanı arkadaşlarımızda sırf çalışmış oldukları hastaneler birbirinden farklı olduğu için farklı ücret almamalıdır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Şube Sekteri Kerem Şafak, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Arslanpınar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Salih Yiğit, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hamdi Yazgan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Bozkurt, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Zafer Zeybek.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :