MEMUR-SEN HEYETİ DEPREM BÖLGESİNDE ZİYARETLERDE BULUNDU
01 Şubat 2020, Cumartesi

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş başkanlığındaki Memur-Sen heyeti, 6,8’lik depremle sarsılan Elazığ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Elazığ’da temaslarda bulunan heyet, depremin en şiddetli hissedildiği Mustafapaşa Mahallesi'ne geçerek yapılan çalışmanlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hastanede yaralıları ziyaret eden Memur-Sen heyeti sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla da bir araya geldi.

“Desteğimizi Sürdüreceğiz”

Memur-Sen Elâzığ Temsilciliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, deprem sonrası devletinde milletin de Elazığ’da olduğunu belirterek, “Sivil toplum örgütleri olarak bizlerde buradaydık. Göçük altında insanlara el uzattık. Sokakta kimse ‘nere de bu devlet nerede bu millet’ demedi. Rabbimize duamız bir daha bu acıları yaşatmasın. Doğal afetler olacaktır. Önemli olan devletimizin milletimizin kurumları ve kuruluşlarıyla bütün felaketlere hazırlıklı olmasıdır. Sivil Toplum Kuruluşları olarak depremzedeler için desteğimizi sürdüreceğiz. Devletimiz ilgili kurum ve kuruluşlarıyla deprem bölgesinde halkımızın ihtiyaçlarına cevap veriyor, bizler de bunun için elimizden geleni yapmalı, mağdur tek kişi bile kalmamasını sağlamalıyız” diye konuştu.

“Arama Kurtarma Ekipleri Fedakârca Mücadele Etti”

Durmuş, afet bölgesinde arama kurtarma ekiplerinin büyük fedakârlık gösterdiğini belirterek, ”Depremin ilk anından bu yana devletimiz, sivil toplum kuruluşları ve milletimiz elinden gelenin fazlasını göstermiştir. Allah necip milletimize zeval vermesin. Sağlık çalışanlarımız, UMKE ve AFAD ekibi fedakârca insanımız için mücadele etmiştir. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar, depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’ ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’a,  Bem-Bir Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Enerji-Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar,  Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen,  Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları eşlik etti.

PAYLAŞ :