“Döner Sermaye Sistemi Taslağımızı Bakanlığa İlettik”
12 Aralık 2019, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe dikkat çekerek, “Sağlık-Sen olarak döner sermaye sistemiyle ilgili hazırladığımız bir taslak var. Bunu Sağlık Bakanlığı’na ilettik. Döner sermaye sisteminin daha adaletli hale gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Ankara 2 No'lu Şubesi Temsilciler toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe vurgu yaparak, ”Bu sistem kendi başına bir sorun üretiyor. Mutlaka bu yönetmeliğin değişmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının performans uygulaması yok ama herkesin kabul edebileceği makul ve mantıklı kriterler getirelim. İnsanların çalışacağı il bir kriter olsun, hastane bir kriter olsun, çalışılan servis bir kriter olsun. Bazı servislerde personel istihdam etmekte gerçekten zorluk çekiliyor. Eğitim bir kriter olsun. Bunlar belirlensin ve bunun karşılığında çalışana sabit ücretler verilsin. Bu sistemin daha adaletli hale gelmesi için yetkililerle olan görüşmelerimiz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“3600 Ek Gösterge Sözü Tutulmalı”

Temsilcilerin sorunlarını dinleyen Durmuş,  sorunların çözümü için mücadele ettiklerini dile getirdi. Durmuş devamında şunları kaydetti: “Kreş sorununu biz çok önemsiyoruz, bunun için görüşmeler sürüyor ve çözüm odaklı çalışıyoruz. İcap nöbeti bizim Toplu Sözleşme masasına getirdiğimiz konulardan bir diğeri ama bunu bürokrasiye kabul ettiremedik. Süresiz 4/B’li çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını ise sürekli gündemde tutuyoruz. Bu arkadaşlarımız için inşallah sonuç alacağız. Ayrıca 3600 Ek gösterge hükümetin seçim vaadi. Verilen söz tutulmalı. Tüm kamu personeli arkadaşımız bu haktan yararlanmalı. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ilgili ise görüşmeler sürüyor.”

Şube Başkanı Bolatçı: Sorunları Çözecek Sağlık-Sen’dir.

Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı’da, sahada bir sorun olduğunda bunu çözecek olanın Sağlık-Sen olduğunu ifade etti. Bolatçı sorunlar için her alanda mücadele verdiklerini belirtti.

Toplantıya Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Şemsettin Karadoğan’da katıldı.

PAYLAŞ :