“DAHA NİCE KAZANIMLARA İMZA ATACAĞIZ”
09 Aralık 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş,  sağlık ve sosyal hizmet alanında yetkili sendika olduklarını belirterek, “10 yıldır yetkili sendika olarak birçok kazanıma imza attık. Güçlü teşkilatımızla birlikte daha nice kazanımlara imza atacağız. İnsanımız için en kutsal görevi yapan sağlık çalışanlarımız için mücadele vermek bizler için en büyük onurdur” dedi.

Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlene temsilciler toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, teşkilat olarak daha çok güçlendiklerini dile getirerek, “Birliğimiz devam ettikçe güzel şeylerin altına hep birlikte imza atacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımızın sosyal ve ekonomik hakları için her alanda mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu mücadelenin her alanında arkamızda koca bir teşkilatın olduğunu çok iyi biliyoruz. Şimdi çalışanların sorunları için gece gündüz demeden mücadele etmeye devam ediyoruz. Buradan bir kez daha saygıdeğer kurucumuz Mehmet Akif İnan'ın sözlerini hatırlatmak istiyorum; ülkenin yarınları bu teşkilatın elindedir” ifadelerini kullandı.

“Malpraktis Kanunu'na Karşıyız”

Malpraktis Kanunu'na karşı olduklarını belirten Semih Durmuş, “Bizler Sağlık-Sen olarak bu uygulamaya, bu kanuna karşıyız. Siz şahsın yararına, sağlığına kavuşması adına canla başla çalışacaksınız fakat zarar görmüş olacak ve sonucunda ceza alacaksınız. Bu yanlış bir uygulama, bir hâkim yanlış bir karar verdiğinde, kişi 10 yıl boş yere hapis yattığında, durum anlaşıldığında nasıl ki hakim verdiği hatalı karardan dolayı sorumlu tutulmuyor, bir ceza-i müeyyide ile karşılaşmıyorsa, bu durum sağlık alanında da geçerli olmalıdır. Bu alanda da ciddi çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Akdoğan: Üyelerimizin Sorunlarını Biliyoruz

Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ise sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ile yaptığını kaydederek, “Hastane temsilcilerimiz ile birlikte her zaman üyelerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin hangi güçlüklerle çalıştığını, hangi sorunlarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. İşte bu sorunların ortadan kalkması için mücadele ediyoruz” dedi.

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın yanı sıra temsilciler ve üyeler katıldı.

 

PAYLAŞ :