Van Sağlık sen İftarına Katılan Başkan Metin MEMİŞ; 3600 Ek Gösterge Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarını Kapsamalı dedi.
04 Haziran 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar Van Şubemizin iftar programına katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Memiş, 3600 ek gösterge konusunda ve gündem hakkında açıklama yaptı. Toplu sözleşmelerde sağlık hizmetleri sınıfında olan tüm sağlık çalışanlarının sağlık lisansiyeri olmaları halinde ek göstergelerinin 3600'e çıkartılması talebimizin karşılık bulduğunu söyleyen Metin Memiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti seçim beyannamesinde açıkladığı 3600 ek gösterge konusunun büyük önem taşıdığını söyledi. “Yalnızca hemşirelerimiz için değil ebe, sağlık memuru, laborant, radyoloji teknisyeni gibi sağlık hizmetleri sınıfında olan ve sağlıkla ilgili bir lisans mezunu olan çalışanlarımız inşallah bu haktan faydalanabilecek” diyen Memiş, “Mücadelemiz 3600 ek göstergenin istisnasız tüm sağlık ve sosyal hizmetlerde lisans mezunu çalışanları kapsaması konusunda devam edecektir” dedi.

OPERASYON ÇEKMEK İSTEYENLERE BU ÜLKEYİ ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ

Gündeme dair konuşan Metin Memiş, Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte ülkemize her alanda saldırıların olabileceğini ifade etti. Döviz üzerinden de bu saldırıların devam ettiğini aktaran Memiş,  Sağlık-Sen olarak her zaman milletin ve devletin yanında olduğumuzu belirtti. Türkiye’nin istikrarını bozmaz için her türlü oyunun oynandığını söyleyen Memiş, “Milletin ve milletin yanında olanların, mazlumların umudu olanların, darbecilere karşı olanların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülkeye operasyon çekmeye çalışanlara, bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz. Çanakkale’de, 15 Temmuz’da olduğu gibi ülkemizin geleceği için millet olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

BİLGİN: ATAMALAR BİR AN ÖNCE GERÇEKLEŞMELİ

Van Şube Başkanımız Hikmet Bilgin ise konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Yoğun iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarının zorlandığını aktaran Hikmet Bilgin, bu yıl yapılması gereken atamaların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. 24 Haziran seçimlerine de değinen Bilgin, sürecin çok kritik olduğunu belirterek vatan, millete hayırlı bir sonuç temennisinde bulundu.    

Program dahilinde Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Van Valisi Murat Zorluoğlu’nu, İl Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Tandoğan’ı, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli’yi ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak'ı ziyaret ederek ildeki sağlık gündemine dair görüşmelerde bulundu. Memiş ve berberindeki heyet ayrıca sahur vaktinde 112 çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

PAYLAŞ :