Çırak: Sağlık Çalışanlarının Talepleri Karşılanmalı
17 Mayıs 2016, Salı

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve çalışmadan dolayı yıprandıklarını, ancak yıpranma payı alamadıklarını söyledi. Sendikamızın ısrarlı talebi ve mücadelesi sonrası somut atımların atıldığını söyleyen Kemal Çırak, yürütülen çalışmaların bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. 


Denizli Şubemizin düzenlediği Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü programına katılan Kemal Çırak burada sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Programa katılanların günlerini kutlayan Çırak, Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduğumuzu, bundan sonra da sorunları çözmek, daha iyi çalışma ortamı sağlamak ve mali-özlük haklarını geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade etti.

 


Sağlık çalışanlarının, sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Çırak, “Sağlıkta dönüşümün en büyük uygulayıcıları ve bu başarının elde edilmesinde pay sahibi şüphesiz ki sağlık çalışanlarıdır. Vatandaşın hizmet alımı artarken, memnuniyet artarken aynı artış personel istihdamında yapılmamış, bu da sağlık çalışanlarının yükünü artırmıştır. Bu yük artışı sağlık çalışanlarını tükenmişlik sınırına getirmiş, yıpratmıştır. En haklı taleplerimizden olan yıpranma payı, sağlık çalışanlarına analarının ak sütü gibi helaldir. Bu hakları, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde, mutlaka verilmelidir” dedi.

 


Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sistemi yerine sağlık çalışanlarının tamamını kapsayan ve adaleti tesis eden yeni bir düzenleme yapılması, aile hekimliğinin sistemin ruhuna uygun olarak yeniden ele alınması gerektiğini de söyleyen Kemal Çırak, kadro bekleyen sözleşmelilerin beklentisinin de en kısa sürede karşılanması gerektiğini ifade etti.
Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanlarla 4/B ve 4/C’lilere kadrolarının en kısa sürede verilmesini de isteyen Genel Başkan Yardımcımız Çırak, verilecek kadro ile çalışma barışının tesis edileceğini, adaletsizliklerin de sona ereceğini kaydetti.

 

PAYLAŞ :